Krem miętowy

Keyword Krem
Autor Marta Komarzyniec

Składniki

1-wsza wersja

  • miętowe krople żołądkowe
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml śmietana kremówka min 30%

2ga wersja

  • miętowe pastylki czekoladowe
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml śmietana kremówka min 30%

3cia wersja

  • gałązki mięty
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml śmietana kremówka min 30%

Instrukcje

  1. Mascarpone + śmietana w proporcjach 1:1

  2. 1wsza wersja:

    Śmietanę ubić razem z mascarpone, dodać parę miętowych kropli żołądkowych.

  3. 2ga wersja: 

    Pastylki czelkoladowe miętowe rozpuścić w śmietanie, ostudzić. Śmietanę ubić razem z mascarpone.

  4. 3cia wersja:

    Małą ilość śmietany ugotować z gałązkami mięty, ostudzić i ubić z resztą śmietany i mascarpone.

0/5 (0 Reviews)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *