Krem gruszkowy

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Początek jesieni to szczyt sezonu gruszkowego! Wtedy to gruszki mają i smak, i zapach taki, jak trzeba. Nie są suchym wiórem z paździerza. Kapią sokiem i zgrzytają w zębach i… idealnie nadają się na krem gruszkowy do tortu!

Jeżeli chcesz się dowiedzieć z jakimi kremami najlepiej komponuje się krem gruszkowy, zerknij na nasze sprawdzone kombinacje smakowe.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Robot planetarny lub ręczny, Szpatułka
Brak plików do pobrania.

Przepis na krem gruszkowy

 

Krem gruszkowy

Ane Ta
Prep Time 30 mins
Total Time 30 mins
Course Deser
Servings 1 przełożenie fi20

Składniki
  

  • 200 g gruszek
  • 2 łyżki cukru wedle uznania
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • laska wanilii lub extrakt
  • 300 ml śmietany kremówki min 30%
  • 250 g mascarpone

Instrukcje
 

  • Gruszkę obgotować z cukrem, sokiem z cytryny i laską wanilii. Wystudzić, pokroić w drobną kostkę i pokropić sokiem z cytryny. 
  • Mascarpone ubić razem ze śmietaną, powoli wymieszać z gruszkami.

Notes

Wodę, w której gotowała się gruszka, używam do nasączania biszkoptu. 
Keyword Krem
Tried this recipe?Let us know how it was!

Przydatne uwagi

  • Woda, w której gotowały się gruszki idealnie nadaje się do nasączenia biszkoptu.
  • Kliknij TUTAJ i zobacz nasz poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o nasączaniu biszkoptu!

Krem gruszkowy
dobrze komponuje się z tymi smakami:

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Przypnij na pinterest

Krem gruszkowy z mascarpone pin

30 odpowiedzi

    1. A czy można ten krem zrobić w inny sposób tzn gruszki zblendować z mascarpone,ubić śmietankę i wymieszać + żelatyna?Jakie proporcje zrobić wtedy na średnice 26 cm na 1 przełożenie + góra i boki tortu?😉

Dodaj komentarz

Dołącz do Akademii Tortu!

AkademiaTortu-LogoRound.png

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Najnowsze tutoriale