Krem gruszkowy

Keyword Krem
Autor Ane Ta

Składniki

  • 200 g gruszek
  • 2 łyżki cukru wedle uznania
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • laska wanilii lub extrakt
  • 300 ml śmietany kremówki min 30%
  • 250 g mascarpone

Instrukcje

  1. Gruszkę obgotować z cukrem, sokiem z cytryny i laską wanilii. Wystudzić, pokroić w drobną kostkę i pokropić sokiem z cytryny. 

  2. Dodać do ubitej śmietany. 

  3. Mascarpone ubić razem ze śmietaną, powoli wymieszać z gruszkami.

Notatki

Wodę, w której gotowała się gruszka, używam do nasączania biszkoptu. 

0/5 (0 Reviews)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *