Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Krem gruszkowy

Początek jesieni to szczyt sezonu gruszkowego! Wtedy to gruszki mają i smak, i zapach taki, jak trzeba. Nie są suchym wiórem z paździerza. Kapią sokiem i zgrzytają w zębach i… idealnie nadają się na krem do tortu!

Jeżeli chcesz się dowiedzieć z jakimi kremami najlepiej komponuje się krem gruszkowy, zerknij na nasze sprawdzone kombinacje smakowe.

krem gruszkowy
5 od 1 głos
Drukuj

Krem gruszkowy

Course Dessert
Keyword Krem
30 minut
30 minut
Autor Ane Ta

Składniki

  • 200 g gruszek
  • 2 łyżki cukru wedle uznania
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • laska wanilii lub extrakt
  • 300 ml śmietany kremówki min 30%
  • 250 g mascarpone

Instrukcje

  1. Gruszkę obgotować z cukrem, sokiem z cytryny i laską wanilii. Wystudzić, pokroić w drobną kostkę i pokropić sokiem z cytryny. 

  2. Mascarpone ubić razem ze śmietaną, powoli wymieszać z gruszkami.

Notatki

Wodę, w której gotowała się gruszka, używam do nasączania biszkoptu. 

Przydatne uwagi

Woda, w której gotowały się gruszki idealnie nadaje się do nasączenia biszkoptu. Kliknij TUTAJ i zobacz nasz poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o nasączaniu biszkoptu!

Podoba Ci się? Udostępnij Przepis!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Zobacz najnowsze tutoriale

5 odpowiedzi

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




Akademia Tortu O mnie


O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!



Dołącz do Akademii Tortu!

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!





Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu





Logowanie