
Torty komunijne 2022
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Wyjątkowe rabaty przeznaczone wyłącznie dla studentów Akademii Tortu z subskrypcją kwartalną, półroczną i roczną. Zniżki na zakupy i szkolenia u profesjonalistów.
Przydatne narzędzia do obliczania porcji, proporcji i wycen. Prawdziwa ulga w matematycznych zmaganiach ze słodką materią.
Wygodna, jasna i niezastąpiona formatka zamówienia. Ułatwia życie i porządkuje informacje - nieodzowna przy finalizowaniu zamówienia!
Szczegółowa i jasna informacja dla odbierających zamówiony tort! Instrukcje, jak przewozić tort, jak go przechowywać, kiedy wyjąć z lodówki, jak rozbroić i pokroić - wszystko w jednym miejscu.
Dobra umowa to fundament współpracy - zapewnia przejrzystość i jest punktem odniesienia w razie jakichkolwiek niejasności. Gotowa umowa, którą możecie dostosować do swoich potrzeb.
Jak kroić tort, by uzyskać pożądaną ilość porcji? Gotowe wykresy do druku dla Ciebie i Twoich klientów.
Plebiscyt na podsumowanie roku! Wspólnie wybierzmy mistrzów w kategoriach: produkt, sklep, technika, trend, przepis, książka, szkoleniowiec i osobowość roku!
Poleć Akademię znajomemu i uzyskaj rabat dla siebie i dla niego. Nie oszczędzaj rabatów dla siebie - dzieląc się nimi, możesz je pomnożyć!
Dostęp do wszystkich tutoriali, przydatne kalkulatory, sesje na żywo z ekspertami, prywatna grupa na FB, rabaty - cała wiedza i praktyka Akademii Tortu dla Ciebie. Wybierz swój pakiet!
Szkolenia i warsztaty prowadzone przez mistrzów branży cukierniczej. Praktyczna wiedza od podstaw, fundamenty dla początkujących i wyrafinowane techniki dla zaawansowanych.
Idealny prezent dla każdej wielbicielki i wielbiciela pięknych wypieków! Podarunek od serca, przemyślany, wybrany z czułością, albo i na ostatnią chwilę :) Gotowy do wydruku!
Doskonałe narzędzie do tynkowania tortów. Pomogą uzyskać idealnie płaski blat i ostre krawędzie. Dyski są uniwersalne: można je stosować do ganache, kremu maślanego i innych rodzajów tynku.
Piękne, unikalne książki z przepisami i praktycznymi wskazówkami. Wyjątkowe albumowe publikacje dla wielbicieli wypieków, idealne na prezent!
Początek jesieni to szczyt sezonu gruszkowego! Wtedy to gruszki mają i smak, i zapach taki, jak trzeba. Nie są suchym wiórem z paździerza. Kapią sokiem i zgrzytają w zębach i… idealnie nadają się na krem gruszkowy do tortu!
Jeżeli chcesz się dowiedzieć z jakimi kremami najlepiej komponuje się krem gruszkowy, zerknij na nasze sprawdzone kombinacje smakowe.
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
Finaliści Słodkich Oskarów zostali wybrani! Spośród zgłoszonych przez Was kandydatów, prezentujemy tych, którzy otrzymali najwiecej zgłoszeń. Teraz wszystko już w Waszych rękach – zagłosujcie na mistrza w każdej kategorii i wyłońcie Gwiazdę Roku 2021!
Wśród uczestników zabawy rozlosujemy fajne nagrody!
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Sezon komunijny kiedyś był zdecydowanie majowy, teraz trochę nam się rozciągnął – trwa od kwietnia do września, a nawet i w inne miesiące zdarzają się
Dołącz do nas już dzisiaj!
Jeśli masz dodatkowe pytania skontaktuj się z nami! W tym celu możesz użyć formularza kontaktowego lub wysłać e-mail.
Oferujemy profesjonalne kursy i instruktaże video. Wszystko o tortach i ich zdobieniu: szczegółowo i po polsku! Rzetelne szkolenie za minimalne pieniądze. Dostęp do wiedzy w dowolnie wybranym momencie, w zaciszu własnego domu!
2022 © Akademia Tortu ®
Made with ❤️ by Magda Kubiś
30 odpowiedzi
Przepyszny krem!
Czy poza sezonem można użyć gruszek z puszki i chyba wtedy bez gotowania?
Tak 🙂
Na jaką średnicę tortu wystarcza krem z przepisu?
Powinno wystarczyć na 2 przełożenia fi20.
A czy można ten krem zrobić w inny sposób tzn gruszki zblendować z mascarpone,ubić śmietankę i wymieszać + żelatyna?Jakie proporcje zrobić wtedy na średnice 26 cm na 1 przełożenie + góra i boki tortu?😉
Mascarpone może się zwarzyć jak będziesz blendować razem z gruszkami. Możesz spróbować bez mascarpone, zrobić mus z gruszkowy – zobacz tutaj opisaliśmy jakie proporcje na dole artykułu: https://akademiatortu.pl/blog/jak-ustabilizowac-krem-do-tortu/
Jak długo gotować gruszki
Czy krem będzie pasował do kremu z białych michałków? Jeśli tak to jaki 3 wybrać do przełożenia?
Obrane gruszki? Czy że skórką?
Jak Ci pasuje, można i tak i tak.
Czy można użyć uprzednio mrożonych gruszek?
Pewnie 🙂
Czy można zrobić taki krem z musu gruszkowego ze słoiczka (blendowane i zapasteryzowane domowe gruszki)?
Jak najbardziej 🙂
Jakie kremy pasują jeszcze do gruszkowego?
Czy ten krem będzie odpowiedni do przełożenia biszkoptow ??? BedZie stabilny ???
Tak.
Czy gruszki tylko kroimy i mieszamy z kremem, czy mają być zblendowane na mus i dopiero wtedy połączyć z śmietana i mascarpone?
Jaki smak pasuje do kremu gruszkowego?🙂
Tutaj znajdziesz nasze polecane kombinacje smakowe https://akademiatortu.pl/blog/smaki-tortow-kremy-do-tortow-sprawdzone-kombinacje-smakowe/
Jakie proporcje zrobić na fi 26 na jedno przełożenie?🙂
https://akademiatortu.pl/blog/jak-dostosowac-przepis-do-rozmiaru-blachy/
A na jakie fi jest podany przepis?
Witam.Chciałam się dowiedzieć na jaki rozmiar blaszki jest podany przepis
2 przełożenia fi20 spokojnie 🙂
Witam.
Czy krem orzechowy pasuje do kremu gruszkowego ?
Jak najbardziej 🙂
Nie przeczytałam wcześniej że wyjdzie tak duzo tego kremu. Mogę go zamrozić? Jeśli tak to jak długo może tam leżeć?
Oj nie bardzo. Kremy na mascarpone nie nadają się do mrożenia.