CupCakes – przepis na amerykańskie babeczki

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Te tradycyjne, amerykańskie babeczki, to nie tylko słodkie co nieco, ale także ozdoba większości stołów. Te proste w przygotowaniu ciasteczka, można dekorować na niezliczone sposoby. Niekwestionowaną zaletą podawania tych babeczek jest to, że od razu mamy podział na pojedyncze porcje. Idealnie również nadają się jako deser na Słodki Stół. Zobacz jak łatwo i przyjemnie się je robi. A smakują wyśmienicie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

O autorze

Założycielka Akademii Tortu i portalu CakeRoom. Pieczenia i dekorowania tortów uczyła się sama, teraz z pasją i zaangażowaniem dzieli się zdobytą wiedzą i doświadczeniem. Nie zraża się potknięciami, nieustannie wymyśla nowe rozwiązania, testuje nowe techniki i angażuje się we wszystkie aspekty słodkiego biznesu, od pieczenia, przez odlewy silikonowe, wydruki i stelaże, składanie i dekorowanie, po promowanie i arkana sprzedaży. Całodobowe wsparcie ;-)

Narzędzia, których potrzebujesz

Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.

Blaszka do pieczenia, Robot planetarny lub ręczny, Sitko, Szpatułka, Waga
Brak plików do pobrania.

Przepis na babeczki

 

Cupcakes

CupCakes - przepis na tradycyjne, amerykańskie babeczki

Magnolia Bakery
Tradycyjne, amerykańskie cupcakes - przepis na babeczki. Smaczne szybkie i idealne na słodki stół lub do kawki na niedzielne popołudnie.
Servings 24 babeczki

Składniki
  

  • 250 g masła
  • 340 g cukru
  • 4 jajka
  • 200 g mąki samorosnącej self-rising flour*
  • 175 g mąki pszennej
  • 235 ml mleka 215g
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilli (opcjonalnie)

Instrukcje
 

  • Formę do pieczenia babeczek wyłożyć foremkami.
  • Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę.
  • Następnie dodać jajka, po jednym, po dodaniu każdego dobrze mieszając.
  • Mąkę podzielić na 4 partie i dodawać do masy.
  • Na przemian z mlekiem, dobrze mieszając po dodaniu każdej partii.
  • Do masy można dodać kawałki czekolady.
  • Każdą foremkę do babeczek wypełnić masą do 3/4 jej wysokości.
  • Piec 20-25 minut w temperaturze 170 stopni.

Notes

Jeżeli nie mamy mąki samorosnącej, zamiennie możemy użyć zwykłej mąki pszennej wymieszanej z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli.
Babeczki najlepiej smakują upieczone w dniu spożycia :)
Tried this recipe?Let us know how it was!

Jak zrobić babeczki

CupCakes – przepis na amerykańskie babeczki
Formę do pieczenia babeczek wyłożyć foremkami.
CupCakes – przepis na amerykańskie babeczki
Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę.
CupCakes – przepis na amerykańskie babeczki
Następnie dodać jajka, po jednym, po dodaniu każdego dobrze mieszając.
Babeczki
Mąkę podzielić na 4 partie i dodawać do masy.
CupCakes – przepis na amerykańskie babeczki
Na przemian z mlekiem, dobrze mieszając po dodaniu każdej partii.
CupCakes – przepis na amerykańskie babeczki
Do masy można dodać kawałki czekolady.
CupCakes – przepis na amerykańskie babeczki
Każdą foremkę do babeczek wypełnić masą do 3/4 jej wysokości.
CupCakes – przepis na amerykańskie babeczki
Piec 20-25 minut w temperaturze 170 stopni.

Przydatne uwagi

  • Jeżeli nie mamy mąki samorosnącej, zamiennie możemy użyć zwykłej mąki pszennej wymieszanej z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia i 1/2 łyżeczki soli.
  • Babeczki najlepiej smakują upieczone w dniu spożycia.
  • Do dekoracji babeczek najlepiej nadają się kremy maślane.
  • Do dekoracji babeczek można również użyć masy cukrowej.
  • Na poniższym zdjęciu, Bożena Furdal z Czekolady nie oszukasz, przygotowała babeczki ozdobione kremem maślanym z dodatkiem lemon curd i przyozdobiła je mini taperkami.
CupCakes – przepis na amerykańskie babeczki

Przepisy, które mogą Ci się przydać

Artykuły, które mogą Ci się przydać

Przypnij na pinterest

Babeczki pin

5 odpowiedzi

      1. Dzień dobry. Mam pytanie w podanym linku w przepisie na mąkę samorosnącą jest na 300 g mąka +1łyżeczka proszku do pieczenia + 2 łyżeczka sody, a w przepisie tu na stronie na 200 g +2 łyżeczki proszku +0,5 łyżeczki soli. Który jest właściwy

        1. Ido znalazłam na necie wiele sposobów na zrobienie swojej mąki samo rosnącej. Jeden to właśnie z polskiego bloga, do którego podałam link w przepisie. Jednak jak wrzucisz w Google „self rising flour” wyskoczy ich więcej. Osobiście staram się mieć gotową, kupną na składzie 😉

Dodaj komentarz

Dołącz do Akademii Tortu!

AkademiaTortu-LogoRound.png

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!

Magda Kubiś

O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!

Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu

Zainspiruj się!

CakeRoom.pl-Logo-Rnd.png

Co nowego na Blogu

Najnowsze tutoriale