Foto: Magdalena Stanik

Bezy

Keyword Bezy
Autor kolorowebezy.pl

Składniki

  • 125 g białka
  • 250 g cukru
  • 100 g cukru pudru

Instrukcje

  1. Białka wlać do miski. Położyć miskę na garnku z gotującą się wodą, dodać do miski cukier.

  2. Mieszać na małym gazie aż cukier się rozpuści, około 10 minut - sprawdzić w palcach.

  3. Przelać białka do miski robota i ubijać na największych obrotach aż beza będzie bardzo gęsta, około 7 minut (może być dłużej). 

  4. Dodać cukier puder i wymieszać.

  5. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyciskać beziki. 

  6. Suszyć w 70C przez około 2 godziny.

Notatki

Masę można zabarwić barwnikami jadalnymi w żelu.

Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, w suchym miejscu.

0/5 (0 Reviews)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *