Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Gdzie się udać na szkolenia cukiernicze?

AgnieszkaObloza-S

Agnieszka Obłoza jest miłośniczką kremowych kwiatów i propagatorką nowego trendu w dziedzinie dekoracji tortów kremem maślanym. Praktyk i autodydaktyk, który od 6 lat doskonali swój warsztat i technikę pracy, dzięki czemu jej szkolenia oparte są na solidnych fundamentach wiedzy i praktyki.

Agnieszka oferuje różne szkolenia, na których pokazuje jak zrobić kwiaty maślane techniką SMBC czy malować torty kremem maślanym. Może Ci też pokazać jak od podstaw składać torty w kremie i zrobić proste figurki lub przygotować smaki “jak dawniej” w tortach naszych rodziców i babć.

AngelikaChwyc-Figurka3

Specjalizuje się w modelowaniu cukrowo-czekoladowych figurek wykonywanych m.in. na podstawie zdjęć oraz w charakterystycznych, symetrycznych wzorach inspirowanych kalejdoskopem i mandalą.
W pracowni Angel’s – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze doskonali techniki, które samodzielnie opracowała i z przyjemnością dzieli się nimi z miłośnikami modelowania i sztuki cukierniczej. W 2019 reprezentowała Polskę na Mistrzostwach Świata w Luksemburgu, gdzie zdobyła złoty medal a jej praca konkursowa maksymalną ilość punktów – 100/100. Angelika jest również brązową medalistką Mistrzostw Polski 2019 i 2017. W 2017 zdobyła złote i srebrne wyróżnienie oraz III miejsce w kategorii na konkursie Cake International Birmingham.

żaba z isomaltu
BeataMariaKhoo

Beata Maria Khoo

Brighton, UK

Beata zaczęła swoją przygodę z izomaltem ponad 5 lat temu i była to miłość od pierwszego wejrzenia. Dzisiaj uważana jest za pionierkę techniki pracy z isomaltem. Na konkursie Cake International w Birmingham w Anglii, była pierwszą osobą, której praca konkursowa wykonana w całości z isomaltu zdobyła Gold Award. 

Na szkoleniach u Beaty nauczysz się jak przygotować izomalt do pracy i jak sprawić by wyglądał jak szkło. Zobaczycie jak barwić izomalt, jak go rozciągać i jak łączyć ze sobą poszczególne elementy. Beata pokaże wam też modelowanie figurek bez użycia foremek.

Beata Prusak

Dekorowaniem pierników zajmuje się od 2008 r. W 2016 zdobyła złoty medal na konkursie Cukrasky Festival w Czechach.

Lukier królewski jest materią, którą szczególnie ukochała, choć pracuje i z innymi materiałami. Udało jej się przekuć pasję w pracę tworząc Pierniczki do Zadań Specjalnych – to Beaty miejsce na ziemi. Od kilku lat powoli rozwija pracownię, w której tworzy, szkoli, prowadzi warsztaty oraz umożliwia szkolenia innym znamienitym sugarcrafterom. Swoją pracę uważa za powołanie i swego rodzaju misję. Poprzez lukier stara się pokazywać ludziom ich własny potencjał, zdarza się, że przy pracy z nim wyłania się zupełnie inna droga danej osoby. To m.in. są właśnie Zadania Specjalne – dlatego też zdecydowanie wolę szkolić indywidualnie niż grupowo.

W czasie jej lukrowej drogi miała zaszczyt współtworzyć poprzez przygotowywanie tutoriali do czasopisma – Mistrza Dekoracji. Beata robi pokazy podczas największych branżowych imprez dla wiodących prym firm. Jest ambasadorką firmy Food Colours. Dostąpiła również zaszczytu zasiadania w jury Międzynarodowego Konkursu Dekoracji Cukierniczych podczas Expo Sweet 2020.

bratki z papieru waflowego

Beata Tomasiewicz z wykształcenia i zamiłowania jest przyrodnikiem, pewnie dlatego najczęściej inspiruje się pięknem natury. Swoją pasję do sugarcraftingu odkryła kilka lat temu. Od tamtej pory zgłębia i doskonali techniki pracy z papierem jadalnym i kwiatami cukrowymi. Współpracuje z cukiernią artystyczną Petits Fours, gdzie zajmuje się stylizacją tortów weselnych.

Na szkoleniach u Beaty zobaczycie jak artystycznie ozdobić tort papierem jadalnym. Beata pokaże Wam jak zrobić różne rodzaje kwiatów z papieru waflowego czy artystyczne tekstury. A jeżeli wolicie pracę z masą cukrową, Beata oferuje również szkolenia z kompozycji – owoce i kwiaty z masy cukrowej.

Dla subskrybentów Akademii Tortu, Beata oferuje rabat na szkolenia: Intensywny kurs 5-dniowy – rabat 300zł; Kurs 1-dniowy – rabat 100zł

IMG_6638
DominikaDobek

Dominika Dobek

Dublin, Irlandia

Właścicielka firmy Sweet Revolutions By Domy. Jej pasja do sugarcraftingu narodziła się 4 lata temu i od tego czasu stała się profesjonalistką specjalizującą się w modelowaniu figurek. Domy wyprodukowała własną markę form silikonowych do figurek: twarzy i ciała. Od wielu lat cieszą się one dużą popularnością i są dostępne na całym świecie.

Na szkoleniu u Dominiki nauczycie się jak modelować różne figurki z masy cukrowej.

Akademia_Tortu-Dominika_Migoda_Malowanie_na_masie_maslanej-
Dominika Migoda

Dominika Migoda

Doncaster, UK

Dominika Migoda – mama 20-letniej Wiktorii i 11-letniego Nataniela. Z wykształcenia technik handlowiec, z zamiłowania dekoratorka tortów. 

Od 12 lat mieszka na Wyspach Brytyjskich, gdzie założyła pracownie tortów artystycznych Ale to dobre – So good!

Trochę szalona, trochę zwariowana –  kocha to co robi!

Na szkoleniu u Dominiki nauczycie się jak składać torty od podstaw a także jak malować na masie maślanej.

20180909_202013094_iOS

Dyplomowany cukiernik z tytułem mistrzowskim, specjalista w dekoracji tortów w stylu angielskim, miłośniczka tortów wielopiętrowych oraz anatomicznych figurek. Pięciokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie, gdzie w 2019 zdobyła II miejsce na Mistrzostwach Polski. Wielokrotna uczestniczka konkursów dekoratorskich w Anglii Cake International. Od 2012 roku autorka tekstów i tutoriali do gazet cukierniczych, głównie do „Cukiernictwo i Piekarstwo”. Trenerka w szkole kulinarnej Skład Bananów oraz trenerka i ambasadorka firmy Ambasador 92, organizatorka pokazów cukierniczych, od 2017 roku Ambasador firmy Kruszwica. 

Na swoich szkoleniach Ewa z chęcią pokaże wam jak składać tort od podstaw, czy to zwyczajny czy tort 3D a nawet antygrawitacyjny. Dla zwolenników bardziej tradycyjnych deserów, Ewa oferuje szkolenia z mono-porcji i przygotowania słodkiego stołu. 

Screen Shot 2019-02-08 at 7.08.47 AM
Iga Sarzyńska
Iga Sarzyńska
Toruń

Mistrzyni cukiernictwa, autorka książki o dekorowaniu wypieków ”Moje cztery pory roku”.  Założycielka i projektantka w pracowni artystycznej “Iga Sarzyńska Wzrusza Toruń” w Toruniu, wielokrotna jurorka na konkursach cukierniczych. Ukończyła studia na kierunku Technologia Żywności na Akademii Rolniczej w Lublinie. A swój kunszt cukierniczy doskonaliła m.in. w Akademii Baking Arts w San Francisco, Bonny Gordon School w Toronto oraz w Akademii Peggy Porschen w Londynie. Jej prace były wielokrotnie publikowane w Brytyjskich magazynach ”Wedding Cakes” i ”Cakes & Sugarcraft”. Zdobyła wiele nagród i wyróżnień m.in. Branżowa osobowość roku 2016 oraz Kobieta Przedsiębiorcza Roku 2015.

20180906_174945146_iOS

Jowita swoją pasję i miłość do cukiernictwa rozpoczęła w 2014 roku w Cukierni Sowa. Pracuje tam do dnia dzisiejszego pod czujnym okiem Pawła Małeckiego. Jest samoukiem i zajmuje się sugarcraftingiem od 5 lat, a z wykształcenia jest… filozofką! W 2017r zajęła I miejsce w Mistrzostwach Polski w Dekoracji Tortów Expo Sweet. Wygrana umożliwiła jej start w Mistrzostwach Świata w Dekoracji tortów w Mediolanie, gdzie zdobyła brązowy medal. W lutym 2018 roku była członkiem jury w Mistrzostwach Europy w Dekoracji tortów Expo Sweet. W 2019 obroniła tytuł Mistrza Polski w dekoracji tortów, co ponownie zagwarantowało jej możliwość reprezentowania Polski na Mistrzostwach Świata w Mediolanie, gdzie zdobyła złoto i tytuł Mistrza Świata w dekoracji tortów!

Jowita specjalizuje się w modelowaniu figurek z masy cukrowej i artystycznym dekorowaniu pierników.

20190116_211003780_iOS

Przewodnicząca składu sędziowskiego na Cake Festival Poland. Autorka tutoriali do gazet branżowych (Mistrz Dekoracji). W 2015 i 2016 roku laureatka dwóch złotych medali w kategorii modelowanie i nagród głównych na Cukrarski Festiwal w Czechach. Co więcej w 2018 roku nagrodzona złotym medalem w kategorii „mały element dekoracyjny” na Cake&Bake w Essen w Niemczech. I wreszcie właścicielka firmy „Lukrowe Czary” zajmującej się szkoleniami z zakresu modelowania w masach cukrowych oraz podstaw dekoracji tortów w stylu angielskim. Swoją przygodę ze stylem angielskim rozpoczęła w 2012 roku tortem na urodziny syna. Od tamtej pory wciąż doskonali swoje umiejętności łącząc pasję ze sposobem na życie.

Kasia specjalizuje się w modelowaniu figurek z masy cukrowej ale z chęcią pokaże Ci również podstawy dekoracji tortów w stylu angielskim.

Torty z kwiatami z masy cukrowej
Katarzyna Koczorowska
Katarzyna Koczorowska
Gniezno

Kasia z zawodu jest ogrodnikiem i uwielbia pracę z kwiatami. Od lat piecze torty ale nigdy nie myślała, że zostanie cukiernikiem. Cztery lata temu jej zamiłowanie do florystyki przerodziło się w pasję do kwiatów z masy cukrowej. Jej kwiaty cukrowe to małe dzieła sztuki, które do złudzenia przypominają te żywe. Dzisiaj jest ambasadorem firmy Saracino a jej tutoriale często publikowane są w branżowych magazynach cukierniczych, miedzy innymi Cake Masters Magazine.

Na szkoleniach u Kasi nauczysz się jak przygotować kwiaty z masy cukrowej a także jak wykonać piękną aranżację z kwiatów na torcie.

Tort w kwiatach
GretaSzymkowiak

Katarzyna Greta Szymkowiak

Poznań
Dla wszystkich osób, które kochają rośliny i chciałyby rozwijać swoje umiejętności w tym zakresie, proponujemy kurs układania bukietów. Podstawowe techniki i specyfikę pracy florysty, a także efektowne dekoracje stołu, krzeseł i innych elementów – wszystko to znajdzie się w programie kursów kwiatowych, z których można skorzystać w ofercie naszej szkoły. Szkolenia z układania kwiatów przeznaczone są również dla osób wymagających, zaawansowanych, które chcą poznawać tajniki sztuki florystycznej i wiedzę tę wykorzystywać w praktyce. Mamy szkolenia dla osób rozpoczynających przygodę z florystyką, mamy kursy zaawansowane i tematyczne. W sezonie ślubnym, kiedy proponujemy między innymi szkolenia z wykonywania wianków ślubnych i biżuterii, oferujemy również warsztaty z dekoracji tortów przy pomocy żywych roślin.
Monika Siewert Airbrush Fruit
Monika Siewert

Monika Siewert-Bytow

Gdańsk

Monika Siewert – Bytow od 6 lat rozwija zdolności dekoratorskie. Jak większość zaczynała w zaciszu domowej kuchni. Od kilku lat idzie przez życie z aerografem w ręku. Monika jest laureatką wielu medali:
Złoto w kategorii tort miniaturowy, oraz srebro w kategorii obraz w Essen (2019 r.)
Złoto i the best in class w kategorii miniatury, oraz brąz w kategorii ciastka w Cork (2019 r.)
Złoto i drugie miejsce w kategorii babeczki Cake Festival Poland (2018 r.)
Srebro w kategorii miniatur w Cork (marzec 2017 r.)
Brązowy medal w kategorii „Sugarpaste. The Finish Line” w Dublinie (2016 r.),
Brązowy medal w kategorii słodki stół w Jihlava (2015 r.)

Monika specjalizuje się w aerografii i cukrowej miniaturze. Prowadzi szkolenia na których poza nauką obsługi i malowania próbuje też zarazić miłością do tej niesamowitej techniki.

SylwiaSobiegraj-Dog

Sylwia Sobiegraj jest właścicielką pracowni tortów artystycznych – Sylwia Sobiegraj The Cake Designer w Słubicach. Ambasador i reprezentant marki Saracino w Polsce;  finalistka nagrody głównej prestiżowego magazynu Cake Masters Awards 2017. Sylwia jest zdobywczynią wielu nagród na międzynarodowych konkursach dekoracji tortów. Od 2015, sukcesywnie zdobywa złote i srebrne medale na konkursach w Anglii, Cake International Birmingham i Irlandii, Ireland Cake Competition. W 2018 zdobyła złoty medal na konkursie Ireland Sugarcraft Show a w 2017 również Best in Show i Best in Class Ireland Cake Competition.  Sylwii prace często goszczą na łamach najbardziej znanych publikacji branży cukierniczej; miedzy innymi, Cake Masters i American Cake Decorating.  

Sylwii znakiem rozpoznawczym są torty malowane masłem kakaowym, czego Ciebie z chęcią nauczy! Sylwia oferuje szkolenia grupowe i indywidualne, na których nauczysz się składania tortów i podstaw dekoracji tortów w stylu angielskim. Bardziej zaawansowanych zaprasza również na szkolenia z tortów 3D i antygrawitacyjnych. 

Dla subskrybentów Akademii Tortu, Sylwia oferuje rabat na szkolenia wysokości 50zł

ReneCake-DogCake

Renata Martyna – Rene Cakes, reprezentantka Poland National Culinary Team. Cukiernik z 18 letnim doświadczeniem. Od 5 lat dekorator tortów w stylu angielskim. Znana z kontrowersyjnych, szczerych i bezpośrednich prac, zwyciężających w konkursach w Polsce i za granicą. W 2019 reprezentowała Polskę na Mistrzostwach Świata w Luksemburgu, gdzie jej praca zdobyła złoty medal. Jej specjalizacją są postacie 3d dużych rozmiarów z czekolady plastycznej, mas cukrowych popiersia, budynki, makiety i torty 3d.

Renia oferuje szkolenia grupowe i indywidualne, na których może Ciebie nauczyć jak złożyć tort od podstaw. Bardziej zaawansowanych zaprasza na szkolenia z tortów 3d i antygrawitacyjnych. Oferuje również warsztaty dla dzieci.

przepis na biszkopt

Marlena i Marcin Doroś to dwie firmy z piękną historią w branży wypieków. Ich torty królują na stołach weselnych, przyjęciach rodzinnych i imprezach firmowych w całej północnej Polsce. Dorosiowe Ranty to druga rodzinna marka, która zdobyła serca wielu torciar, ułatwiając pracę przy składaniu i dekorowaniu tortów.

Marlena i Marcin oferują szkolenia że składania tortów od podstaw, tortów w stylu “naked” a także podstaw dekoracji tortów w stylu angielskim. Oprócz tego, że sami szkolą w ich pracowni często też zastaniesz ekspertów szkolących z różnych technik. 

EwaWajs-Makaroniki15

Ewa Wajs jest włascicielką pracowni Mielone Migdały w Wolsztynie. To autorski koncept pracowni, w której dekoracje na torty powstają na Waszych oczach. Torty, słodkie stoły, makaroniki – wszystko wykonane z wysokiej jakości naturalnych składników. 

Ewa oferuje również szkolenia, na których z chęcią Wam pokaże tajniki przygotowania makaroników tak, że będziecie je mogli przygotować sami bez frustracji!

Natomiast na szkoleniach z candy bar’ów zajmiecie się zagadnieniami dotyczącymi organizacji i przygotowania weselnych słodkich stołów. Przygotujecie przykładowe słodycze i desery a następnie wykorzystacie je w aranżacji słodkiego stołu.

ZanetaWasilewska-Makarony
ZanetaWasilewska
Żaneta Wasilewska
Rushden, UK
Pierwszy tort wykonała dla  starszego synka 5 lat temu i od tej pory jej miłość do dekorowania powoli rosła. Jest zdobywczynią srebrnych  i brązowych medali na Cake International w UK.
Wszystkie jej torty są skromne. Nie lubi przepychu i właśnie to stara się pokazać w swoich pracach. Uważa iż prostota jest klasą samą w sobie.
Uwielbiam tworzyć torty ślubne a od niedawna jej pasją jest tworzenie pralin i czekolad!  
Żaneta oferuje szkolenia indywidualne, na których z chęcią pokaże Wam jak przygotować różne słodkości.
 
Wojciech Rzepecki monoporcje
Wojciech Rzepecki
Wojciech Rzepecki
Gdańsk

Mistrz cukiernictwa z Gdańska; jest szefem cukierni hotelu Courtyard by Marriott Gdynia. Doświadczenie zdobywał w trójmiejskich cukierniach a także w Anglii, Francji i Niemczech. Nowoczesne cukiernictwo z tradycyjnymi korzeniami to jego najwieksza życiowa pasja.
Chciałby zarazić Was tym co kocha czyli tortami, ciastami, deserami i koktajlami.

Monoporcje i desery restauracyjne to główna tematyka szkoleń, które oferuje Wojtek.

Mapa ekspertów

Podoba Ci się? Udostępnij Post!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Akademia Tortu O mnie


O mnie

Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!




Dołącz do Akademii Tortu!

Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.

Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.

Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!

Sprawdź nasze subskrypcje i dołącz już dzisiaj!





Zajrzyj do sklepu Akademii Tortu





Logowanie

Dołącz do nas!

Akademia Tortu to miejsce dla wszystkich - dla amatorów, zaawansowanych i totalnie wkręconych w tortowanie! Subskrybując zyskujesz dostęp do wszystkich archiwalnych i nowych tutoriali, sztuki tajemnej, czyli porad i trików, sesji na żywo, rabatów w partnerskich sklepach i naszej wspaniałej facebookowej grupy wsparcia!