Składanie i dekorowanie tortów od podstaw

Każdy dekorator totrów musiał zacząć od podstaw. Gdzie nauczyć się wszystkich sztuczek aby móc zostać ekspertem?

Jeżeli nie masz czasu lub funduszy na szkolenia, może być ci trudno znaleźć kompleksową edukację on-line na wysokim poziomie. Dlatego zdecydowałam się stworzyć własną.

Dzięki tej serii filmów nauczysz się wszystkich podstaw: od pieczenia biszkoptu, poprzez przygotowanie tynku do powlekania masą i składania piętrowych tortów. Po ukończeniu tej serii będziesz mieć podstawowe umiejętności, fundament, potrzebny aby móc zacząć robić bardziej skomplikowane projekty. Zapraszam na ponad 5 godzin szczegółowego instruktażu.

1. Narzędzia i akcesoria

Niezbędne, podstawowe akcesoria i narzędzia do składania tortów.

2. Wszystko o biszkopcie

Przygotowanie biszkoptu. Jak pokroić i wyrównać blaty aby prezentowały się poprawnie przed i po pokrojeniu tortu.

3. Czym otynkować tort...

Rodzaje kremów, czym się różnią i które nadają się do tynkowania a które nie, jak również wady i zalety każdego z nich.

4. Krem maślany

Rodzaje kremów maślanych.

5. Ganache

Czym jest ganache, jakie są jego rodzaje i jak go przygotować.

6. Przekładanie kremem

Składanie tortu bez użycia rantu. Jak poprawnie przełożyć tort kremem. Jak zapobiec pojawianiu się bąbli z powietrzem.

7. Ranty - jak ich używać

Składanie tortu z użyciem rantu.

8. Tynkowanie kremem

Jak poprawnie otynkować tort kremem aby uzyskać gładką powierzchnię i ostry kant.

9. Tynkowanie ganache

Jak poprawnie otynkować tort czekoladowym ganache.

10. Ukryte piętro

Czym jest ukryte piętro, jak je zrobić i przede wszystkim po co...

11. Masa cukrowa

Jak przygotować masę cukrową do powlekania tortu.

12. Jak powlekać tort masą cukrową

Tradycyjne powlekanie tortu masą cukrową. Jak uzyskać ostry kant.

13. Panelowanie

Czym jest panelowanie tortu i kiedy najlepiej powlec tort tą metodą.

14. Powlekanie wysokich tortów

Jak szybko i sprawnie powlec masą wysoki tort.

15. Tort piętrowy

Jak poprawnie złożyć piętrowy tort.

16. Podkładki i podstawki pod tort

Jak zrobić i wykończyć podkładkę pod tort. Dlaczego ładnie wykończona podkładka jest tak ważna!

17. Wszystko o atrapach

Zastosowanie atrap styropianowych w dekoracji tortu.

18. Fotografowanie tortów

Jak poprawnie fotografować torty.

19. Transport tortu

Jak bezpiecznie przewozić torty. Co zabrać ze sobą na miejsce dostawy.