Rodzaje kremów cukierniczych
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Ganache borówkowy to świetne nadzienie do makaroników! Uwielbiam komponować nowe smaki kremów do makaroników. Mam z makaronikami – jak chyba wszyscy – relację pełną napięć, wzlotów, upadków, karczemnych awantur z trzaskaniem drzwiami i chwil wzruszenia ściskającego gardło.
Widok trzech tuzinów równo wypieczonych makaroników, rozłożonych na płasko na obrusie, albo spiętrzonych w piramidę – no, to jest coś, co daje potężnego kopa. Zwłaszcza, że nigdy nie trwa to długo. Zwykle nie zdążę zrobić zdjęć.
To nadzienie do makaroników zrobiłam z białej czekolady, kremówki i borówek – bardzo go polecam. Nadzienie jest lekko ubite, puszyste, w pięknym kolorze i świetnym borówkowym smaku!
Zacznij od zaopatrzenia się w pomocny sprzęt! Pamiętaj, że mając aktywną subskrypcję w naszej Akademii, wszystko, co potrzebne możesz kupić z rabatem w naszych partnerskich sklepach.
15 minut
50 makaroników
Ganache
*Niektóre z linków pojawiających się w tym tekście to linki afiliacyjne. Działają one w ten sposób, że Akademia Tortu otrzyma drobną prowizję, jeśli po kliknięciu w taki link dokonacie zakupu. Dzięki takim zakupom wiem, że nasze rekomendacje są dla Was wiarygodne, a cena, jaką zapłacicie oczywiście w ogóle się nie zmieni! Akademia poleca i linkuje wyłącznie te produkty, które są przez nas osobiście sprawdzone i przetestowane.
Uzyskaj nieograniczony dostęp do wszystkich tutoriali i poznaj tajniki finezyjnego dekorowania tortów.
Zyskujesz dostęp do prywatnej grupy na Facebooku i wsparcie dotyczące naszych tutoriali.
Jasne i proste zasady. Rezygnujesz kiedy chcesz!
Pracuję. Jestem mamą trzech córek. Mam na imię Magda i jeśli chcesz zasmakować słodkiej pasji, chętnie Cię tego nauczę!
Przewodnik po Najpopularniejszych Kremach Cukierniczych Kremy cukiernicze stanowią istotną część wielu deserów, od prostych wypieków po wyszukane torty. Są nie tylko elementem dekoracyjnym, ale również
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dołącz do nas już dzisiaj!
6 Responses
Czy borówkowe ganache nadaje się do otynkowania tortu? Kolor jest świetny…
Myśle, ze jak najbardziej ale trzeba dopracować proporcje składników.
Czy można użyć innych owoców np. truskawek?
Musisz przetestować wtedy konsytencję. Truskawki mają więcej soku, są bardziej wodniste. Chyba, że je podsmażysz tak aby sok odparował.
czy przełożone tym musem makaroniki mogą „stać” kilka dni czy trzeba je przełożyć tylko kilka godzin wcześniej?
Jeżeli będą stać w lodówce to jak najbardziej.