Oczywiście nie jest to towar sezonowy – moim zdaniem tort musowy z jabłkami w karmelu i chrupką pekan sprawdzi się świetnie o każdej porze roku i jest doskonały na każdą okazję. Zrobiłam go na jasnym biszkopcie, wypełniłam musem waniliowym z mascarpone, a w środku ukryłam pyszny insert z jabłek i karmelu oraz genialną chrupkę z orzechami pekan. Wiadomo, zamiast pekanów zawsze można użyć włoskich – smak troszkę inny, ale bardziej swojski.
Ostatnio mam ewidentnie fazę na musy i kremy z dodatkiem mascarpone. Uwielbiam takie kremowo-kremowe smaki, jeśli rozumiecie, co mam na myśli. Krem, czy mus z dodatkiem mascarpone nabiera dodatkowej głębi i aksamitności. Super się sprawdza w torciku musowym jak i tym bardziej tradycyjnym. Myślę, że następnym razem spróbuję tego torcika z gruszkami!
Torcik musowy świetnie sprawdzi się na deser rodzinny, na podwieczorek i na imprezkę. Jest idealnym prezentem!
Abonament już od 58 zł miesięcznie!
Z dumą prezentujemy prace, które nasi Studenci wykonali korzystając z tego tutorialu!
Chcesz zobaczyć zdjęcia naszych studentów? Kliknij TUTAJ
Dodaj zdjęcie własnego tortu, który stworzyłeś dzięki temu tutorialowi.
Dołącz do nas już dzisiaj!